معرفی گل های خوراکی و خواص آن‌ها

تعداد گل های خوراکی کم نیستند و افراد مختلف می‌توانند نسبت به سلیقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و در غذا یا دسرهایشان از آن استفاده کنند. کاربرد گل های خوراکی بسیار زیادی است و می‌توانید هرکدام از آن‌ها را برای موارد متخلف استفاده کنید. اگر می‌خواهید با تعدادی از بهترین این گل‌ها آشنا شوید این مطلب را تا پایان بخوانید. ما در ادامه قصد معرفی گل های خوراکی و کاربردهای آن‌ها را داریم.

 

معرفی 20 گل خوراکی به همراه خواص و کاربرد آن‌ها

خواص گل های خوراکی تقریبا زیاد است و به‌همین‌دلیل افراد زیادی از آن‌ها در غذاهای خود استفاده می‌کنند. علاوه‌بر خاصیت‌های متعدد، این گیاهان جنبه تزیینی نیز دارند و می‌توانید از آن‌ها برای طراحی روی سالاد، غذا یا پیش غذاهای خود استفاده کنید. البته می‌توانید برای خوشمزه‌تر شدن نوشیدنی‌هایتان هم از گل‌های خوراکی بهره ببرید تا طعمی منحصربه‌فرد را تجربه کنید.

1. گل کدو سبز

گل‌های این گیاه زرد رنگ هستند و مزه آن‌ها تقریبا شیرین است. از گل کدو سبز می‌توانید در غذاهای مختلفی استفاده کرد، شاید برایتان جالب باشد که می‌توانید از این برگ‌ها برای اجزا اصلی برخی از غذاها نیز استفاده کنید! برای مثال می‌توانید داخل برگ کدو سبز را با پنیر و سبزیجات پر کرده و آن را در فر قرار دهید. اگر اهل میل کردن پیتزای سبزیجات هستید، بدون شک یکی از بهترین پیشنهادها برای تزیین این غذا، استفاده از گل کدو سبز است. همچنین می‌توانید این برگ‌ها را سرخ کرده و کنار غذا میل کنید. معمولا این گل‌های خوش‌رنگ در فصل رشد گیاه کدو سبز فراوان‌تر می‌شوند.

 

2. گل گاوزبان

گل ستاره‌ای شکل و آبی رنگ گیاه گل گاو زبان، مزه‌ای شبیه خیار دارد و به‌همین‌دلیل چندین سال است که از آن در تهیه سالاد استفاده می‌شود. البته برگ‌های این گیاه طعم مثال زدنی به نوشیدنی‌هایی مانند لیموناد و آبمیوه‌های مختلف می‌بخشد و بدون شک از آن پشیمان نخواهید شد. همان‌‍طور که می‌دانید این گیاه خواص دارویی زیادی دارد و برای آرام‌بخشی نیز می‌توانید از آن استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم دمنوش لیمو عمانی و گل گاو زبان را تهیه کرده و آن را میل کنید.

3. گل کالاندولا یا همیشه بهار

شاید برایتان جالب باشد که این گیاه در برخی از کشورهای اروپایی به زعفران فقرا معروف است، زیرا گل‌‌های زرد این گیاه عطر و طعمی شبیه زعفران دارند. اگر می‌خواهید طعم اصلی این گل را حس کنید، بهتر است آن را چند ساعت در روغن زیتونی قرار دهید تا طعم اصلی گیاه را بچشید. برگ‌های گل همیشه بهار طعم تقریبا طعم تندی دارند و به‌همین‌دلیل یک چاشنی منحصربه‌فرد برای غذاهای مختلف محسوب می‌شود. گل همیشه بهار خواص داروی مختلفی دارد و به‌همین‌دلیل می‌توانید از آن یک دمنوش پرخاصیت و خوشمزه تهیه کنید. لازم به ذکر است که این گیاه در صنایع مختلفی مانند ساخت لوازم آرایشی کاربرد زیادی دارد.

4. گل اسطوخودوس

در ساخت انواع خوراکی‌ها می‌توانید از گل اسطوخدوس استفاده کنید. این گیاه طعم شیرینی داشته و رگه‌های ترش مزه‌ای دارد که طعمی خاص به غذاهای شما می‌بخشد. از اسطوخدوس در تهیه انواع نوشیدنی و تزیین غذاهای مختلف، کیک، بستنی و… استفاده می‌شود. این گیاه به‌ دلیل عطر و طعمی که دارد با سبزیجاتی همچون نعناع، رزماری و ریحان در یک گروه قرار می‌گیرد و افراد زیادی از آن به‌عنوان ادویه استفاده می‌کنند.

5. گل بنفشه

مزه این گل‌ها شبیه نعناع بوده و تقریبا تند هستند. از گل بنفشه می‌توانید در تهیه برخی از نوشیدنی‌ و سالادها استفاده کنید. بسیاری از افراد این گل‌ها را برای سرو دمنوش استفاده می‌کنند، زیرا طعم منحصربه‌فردی به گیاه می‌بخشید. می‌‌توانید از گل‌های این گیاه به‌عنوان چاشنی استفاده کنید. استفاده از گل بنفشه برای تزیین روی شربت، آبمیوه و ژله هم مناسب است، چون با رنگ جذابش، جلوه‌ای زیبا به دسرها می‌بخشد. تقریبا همه بخش‌های این گیاه خواص درمانی داشته و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

6. گل رز

شما علاوه‌بر تهیه دسته گل رز برای زیباتر شدن محیط منزلتان، می‌توانید از گلبرگ‌های این گیاه استفاده کنید تا طعم دلنشینی به غذا یا میان‌وعده‌هایتان ببخشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که هرکدام از انواع گل رز عطر و طعم خاص خودشان را دارند. در کل این گیاه‌ها طعمی شبیه میوه‌ها دارند، یعنی هرکدام مزه‌ای شبیه یک میوه دارند. می‌توانید نسبت به سلیقه‌، یکی از انواع این گل خوراکی را انتخاب کرده و در پخت غذاها از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از برگ‌های گل رز، در تهیه دمنوش، مربا و تزیین دسر استفاده کنید.

7. گل بنفشه آفریقایی

این گل هم یکی‌دیگر از گل‌ های خوراکی است که طعم منحصربه‌فردی دارد. گل بنفشه آفریقایی مزه‌ای نسبتا شیرین داشته و برای استفاده از غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید گل‌ها را در فریزر قرار داده و گل‌های یخ زده را برای تزیین دسر، کیک، نوشیدنی و ژله استفاده کنید. گل بنفشه آفریقایی خوایی دارویی متعددی داشته و می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید، یعنی از طعم بی‌نظیر و خواص آن یکجا بهره‌مند شوید.

8. مریم گلی

استفاده از مریم گلی در طبخ غذا به‌دلیل طعم شیرین و رنگ خاصش می‌تواند جلوه‌ای زیبا به گیاهانتان ببخشد. این گیاه هم مانند دیگر گل های خوراکی خواص دارویی متعددی دارد و تهیه دمنوش آن خالی از لطف نیست. همچنین می‌توانید برای تزیین این گل را روی کیک و نوشیدنی قرار دهید تا کمی از طعم خودش را به دسر بدهد. کاربرد گل های خوراکی زیاد است و می‌توانید نسبت به سلیقه خود از آن‌ها استفاده کنید.

 

9. گل ختمی

گل ختمی به‌دلیل طعم ترش و شیرینی که دارد، پیشنهادی منحصربه‌فرد برای سرو دمنوش و نوشیدنی محسوب می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که غنچه‌های تازه این گیاه را در لیوانی پر از آب گازدار قرار دهید تا جلوه‌ای زیبا به سینی پذیرایی شما ببخشد. افراد زیادی از پودر گل ختمی به‌عنوان ادویه در غذاهای خود استفاده می‌کنند، زیرا طعمی دلنشین به غذا می‌‌دهد. این گل نیز خواص دارویی متعددی دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین C است.

10. گل لادن

وقتی که برای اولین بار گل لادن را می‌چشید، متوجه می‌شوید که طعم آن شباهت زیادی به خردل دارد. این گل در رنگ‌های نارنجی، زرد و قرمز یافت می‌شود و استفاده از آن می‌تواند طعمی به یاد ماندنی به غذاهاتان ببخشد. این را در نظر داشته باشید که برگ‌ و دانه‌های گل لادن نیز خوراکی هستند و می‌توانید از آن‌ها هم استفاده کنید. بخش‌های مختلف این گیاه حاوی ویتامین C هستند و میل کردن آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی کمبود این ویتامین را در بدنتان جبران کند.

11. ساکورا یا شکوفه‌های گیلاس

این گل‌ها خوراکی هستند و در طیف رنگ‌های مختلفی وجود دارند. شکوفه‌های گیلاس در فصل بهار رشد می‌کنند و افراد زیادی از سرتاسر دنیا به باغ‌های ژاپن، کره جنوبی و بخش‌هایی از اروپا می‌روند تا این منظره تماشایی را ببینند. می‌توانید از این گل‌ها در تهیه بستنی، کوکی، موچی و… استفاده کنید. همچنین از شکوفه‌های گیلاس برای تزیین کیک، نوشیدنی و… نیز استفاده می‌شود. می‌توانید با نگهداری این شکوفه‌ها کنار چای از فاسد شدن آن جلوگیری کنید. طعم شکوفه‌های گیلاس شیرین است و زمانی که آن‌ها را گرم کنید، کمی ترش می‌شوند.

12. گل نسترن

نسترن یکی‌دیگر از گل‌ های خوراکی بوده و در رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی یافت می‌شود. این گیاه رشد سریع و آسانی داشته و تقریبا تمام بخش‌های آن خوراکی است. از آن‌جایی که گل نسترن خواص دارویی متعددی دارد، می‌توانید از آن به‌عنوان یک دارو و طعم دهنده در غذاهایتان استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم از این گیاه در تزیین سالاد، تهیه کباب گیاهی، سرکه، سس سالاد، تزیین پیتزا یا ماکارونی استفاده کنید. این گیاه طعمی تند داشته و مزه آن نزدیک به تربچه یا خردل است.

13. گل یاس بنفش

این گل هم خوراکی بوده و در رنگ‌های مختلفی مانند بنفش، سفید، صورتی و آبی یافت می‌شود. عوامل مختلفی مانند شرایط رشد باعث شده که افراد کمی در کشور تمایل به پرورش این گیاه داشته باشند. یاس بنفش بیشتر برای تزیین کاپ کیک، پتی‌فور و دیگر دسرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. یاس بنفش طعمی شیرین و شبیه به میوه دارد و می‌توانید از آن به‌عنوان گارنیش نوشیدنی‌ها هم استفاده کنید.

14. گل میخک

گل میخک یکی از محبوب‌ترین گل های خوراکی محسوب می‌شود و در کشور ما طرفداران زیادی دارد. این گیاه در رنگ‌های مختلفی مانند صورتی، بنفش، زرد، سبز، نارنجی و قرمز رشد می‌کند. از میخک می‌توانید برای تزیین ظرف سالاد و برنج استفاده کنید. همچنین می‌توانید این گیاه را کنار گوشت قرار داده و همراه آن تفت دهید تا بوی نامطبوع گوشت گرفته شود. این گل طعمی فلفلی و تند دارد و می‌توانید از آن به‌عنوان چاشنی هم استفاده کنید.

 

15. گل فوشیا

یکی از جذاب‌ترین کارهایی که می‌توانید با این گل خوراکی انجام دهید، استفاده از آن برای تزیین غذا است. بدون شک اگر این گیاه را برای تزیین ظرف غذا یا سالاد انتخاب کنید، متوجه تفاوت آن با دیگر گیاه‌ها خواهید شد. این گیاه در رنگ‌های بنفش پررنگ، قرمز و سفید وجود دارد. افراد زیادی از گل فوشیا برای تزیین کوکتل، کیک و سالاد استفاده می‌کنند و ترکیب آن با مربای توت می‌تواند طعم خاصی به مربا بدهد. هنگام میل کردن این گیاه ترکیبی از چندین طعم مختلف مانند لیمو، انار، انگور و توت را حس می‌کنید.

16. گل بامیه

این گل در رنگ‌های صورتی، زرد، آبی، قرمز و نارنجی یافت می‌شود و به‌همین‌دلیل تداعی‌گر روزهای تابستان است. این گیاه معمولا کنار چای‌های بدون کافئین سرو می‌شود. می‌توانید از گل بامیه برای تزیین کیک‌های آناناس، نارگیل، انبه و دیگر میوه‌های گرمسیری استفاده کنید. این گیاه طعمی شبیه به کرن بری و رایحه انار دارد.

17. گل کوکب

این گل شبیه پیاز بوده و به‌صورت سنتی می‌روید. گلبرگ‌های گل کوکب معمولا شبیه لوله‌های باریک هستند و در طیف رنگی رنگین کمان رشد می‌کنند. بهتر است از این گیاه برای تزیین دسر یا طعم دهنده غذا یا کیک استفاده شود. این گیاه دارای طعمی شبیه بلوط و لبو بوده و می‌تواند طعم منحصربه‌فردی به غذایتان بدهد. گل کوکب طعمی شیرین دارد و به‌همین‌دلیل از آن برای تزیین کیک نیز استفاده می‌شود.

18. گل محمدی

این گل و مشتقات آن تقریبا در خانه همه ما ایرانی‌ها یافت می‌شود. گل محمدی طبیعتی گرم دارد و به‌همین‌دلیل افراد زیادی از آن برای تقویت مو، شفافیت پوست، لاغری، کاهش اضطراب و پاکسازی کبد و کلیه استفاده می‌کنند. گلبرگ‌های خشک شده این گیاه عطر خوبی دارند و می‌توانید از آن در تهیه انواع دمنوش، چای یا شربت استفاده کنید. همچنین می‌توانید از گلاب در تهیه غذا یا کیک‌های گوناگونی استفاده کنید.

19. گل قاصدک

این گل، گیاهی چند ساله است و تقریبا در مناطق مختلف یافت می‌شود. قاصدک دارویی گیاهی بوده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش سطح کلسترول خون، پاکسازی معده و کاهش قند قون تجویز می‌شود. از این گیاه نیز می‌توانید در تهیه انواع کیک و دسر استفاده کنید. گل قاصدک طعمی نسبتا شیرین دارد و طعمی منحصربه‌فرد به نوشیدنی‌های شما می‌دهد.

20. گل بابونه

گل بابونه آلمانی و رومی تنها گونه این گیاه هستند که خواص آن توسط دانشمندان تایید شده است. بیشترین کاربرد این گیاه، دمنوش آن است که برای درمان ناراحتی معده، کاهش استرس و اضطراب، تنظیم خواب و کاهش سردردهای میگرنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. گل بابونه را می‌توانید همراه چای دم کرده و از طعم منحصربه‌فرد آن لذت ببرید.

 

گل‌های خوراکی را از کجا تهیه کنیم؟

اگر در شهر تهران زنگی می‌کنید و می‌خواهید گل های خوراکی را خریداری کنید، می‌توانید به بازار گل تجریش سری بزنید. همچنین بسیاری از گل های خوراکی در عطاری‌ها وجود دارد و می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی خریداری کنید. البته روش آسان‌تری برای خرید این گیاه‌ها وجود دارد و آن هم مراجعه به فروشگاه‌های اینترنتی است.

 

دانلود باکس

دنمتاخهاخعاخ0اخهاخها

گککمچجحچجحچجحچجحچجحچجحچجحچجک

درباره این مطلب نظر دهید !